Kunnskapssenteret`s betalingsmodell blir stadig mer populær


kunnskapssenteret

Kunnskapssenteret.com er Norges ledende e-læringsportal for merkantile fag på høyskole- og universitetsnivå. I april hadde nettstedet mer enn 150.000 sidevisninger av 3,5 minutter i snitt.

I likhet med de fleste andre innholdsleverandører har Kunnskapssenteret.com slitt med å finne en lønnsom forretningsmodell. Det vil si en forretningsmodell som sikrer dem inntekter til å kunne drifte løsningen og skrive nye fagartikler.

Add-sense gir minimale inntekter

Det første Kunnskapssenteret prøvde å gjøre for å skape inntekter var å innføre tre områder med Google sine Add-sense annonser, hvor nettstedet får betalt etter antall klikk brukerne gjør på annonsen.

Med rundt 3-5.000 daglige sidevisninger genererer dette nettverket kun annonseinntekter på rundt $ 1,2 per dag eller rundt 10 kroner. For ett nettsted som Kunnskapssenteret.com sier det seg selv at ingen kan leve av inntekter på 10 kroner dagen.

Er årsabonnement redningen?

Kunnskapssenteret bestemte seg derfor å begynne å ta betalt for innholdet fra studentene og lærerne som leser sidene. De førte sidene kan alle lese gratis, men ønsker du å lese mer enn 5 artikler må du betale en årsavgift på kr. 178.- per år full full tilgang til alle artiklene deres.

Etter en treg start i 2015 har denne forretningsmodellen begynt å bære frukter i 2016. I mai passerte Kunnskapssenteret mer enn 1.350 abonnementer. Noe som er en kraftig inntektsforbedring i forhold til add-sense inntektene som fortsatt er en del av nettstedet.

E-bøker ennå ingen suksess

I 2016 har Kunnskapssenteret også gjort om en rekke av deres artikkelserier til rimelige e-bøker brukerne kan kjøpe og laste ned fra Kunnskapssenteret sine sider. Denne satsningen har ennå ikke gitt den suksessen Kunnskapssenteret hadde håpet på.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: