Nå kommer .NET som åpen kildekode for Linux og Mac!


.net

Microsoft kunngjorde under en konferanse de arrangerte i New York i forrige uke at server delen av .NET plattformen nå kommer som åpen kildekode og vil kunne kjøres på såvel Linux og Mac (OS X) i tillegg til Windows.

Alt skal gjøres tilgjengelig gjennom .NET Foundation, som ble etablert tidligere i år. Stiftelse har allerede ansvaret for omtrent 30 åpen kildekodeprosjekter som hovedsakelig er gitt ut under en Apache-lisens eller MIT-lisens. For .NET ser det ut til at Microsoft vil velge en en MIT-lisens.

– Dette vil gjøre det mulig å bygge .NET-baserte server- og nettskyapplikasjoner og kjøre dem både på Windows Server og Linux. Det vil gjøre det mulig for alle utviklere – uavhengig av hvilket operativsystem de bruker eller sikter mot – å benytte .NET, samt å gjøre dette på en runtime med helt åpen kildekode, skriver Microsofts Scott Guthrie i et blogginnlegg digi.no viser til.

Mono

Denne lanseringen kommer i tillegg til MONO som er en åpen kildekode-basert .NET-implementering skrevet for Linux.

– Vi vil samarbeide tett med Mono-fellesskapet mens vi fullfører for portering til Linux. Mono-fellesskapet har gjort en flott jobb med å forbedre .NET og Linux det siste tiåret. Å utgi .NET Core-kildekoden under en åpen kildekode-lisens vil gjøre det mulig for å samarbeide mye tettere framover. Det er mange Linux-forbedringer Mono har bygget, som vi ønsker å benytte, og tilsvarende er det forbedringer Mono nå vil kunne dra nytte av ved å kunne benytte .NET-kildekoden, skriver Guthrie.

 

Samtidig som de gjorde dette, lanserte de samtidig en ny gratisversjon av Visual Studio – Visual Studio Community 2013, samt Visual Studio 2015 og .NET 2015, skriver digi.no.

 

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: