Nødvendige tillegg (plug-ins) for å gjøre WordPress Dashbord komplett


WordPress er uten tvil verdens mest brukte gratis publiseringsløsning for å lage nettsider og blogger. Det estimeres at 1 av 4 nettsteder i verden idag er utviklet i WordPress. Dette  betyr imidlertid ikke at WordPress er uten mangler. Det som gjør WordPress så populært er ikke at grunninstallasjonen inneholder all den funksjonaliteten du kanskje kan være interessert i. Grunninstallasjonen inneholder kun grunnfunksjonene og plattformen som andre utviklere kan bygge videre på.

Dette har resultert i at det finnes flere hundre tusen utviklere som sitter rundt i verden og lager tillegg, såkalte plug-ins, til WordPress som de deler med alle andre og som tilfører WordPress ulike funksjoner. Dette gjør at WordPress idag er en egnet plattform for å utvikle omtrent hvilket som helst nettsted.

På denne siden har vi samlet de tilleggene IKTnytt.no anser som nødvendige for å gjøre ditt WordPress Dashbord komplett. Med WordPress Dashbord menes kontrollpanelet til WordPress (back-end) som du bruker til å lage og redigere sidene dine.

TinyMCE Advanced

TinyMCE Advanced erstatter WordPress sin innebygd WYSIWYG Editor med en mer avansert og brukervennlig editor for å lage og vedlikeholde dine sider og innlegg.

Se YouTube videoen under for nærmere informasjon om dette tillegget:

Ultimate Nofollow

Ultimate Nofollow gjør det mulig å markere linker du lager med TinyMCE som «Nofollow» linker når du lager dem ved å legge til en ekstra avhuking boks i link editoren.

iThemes Security

Et sikkerhetstillegg som fjerner nærmere 50 sikkerhetshull i WordPress og legger til to brannmurer for å sikre nettstedet mot ulike hacker forsøk. Et must for alle nettsteder.

Broken Link Checker

Et tillegg som kaller alle dine innlegg og sider etter linker, før de sjekker om linken fortsatt virker som den skal eller ikke. Tillegget kjører i bakgrunnen og kan ta litt tid hvis du har svært mange sider og innlegg med linker. Når alle sider og innlegg er skannet får du en rapport med alle linker som er brutt, dvs. ikke virker, hvilke som blir redirektet og muligheten til å fjerne disse døde lenkene. Du bør kjøre dette tillegget ved jevne mellomrom.

WP-Optimize

Et tillegg som optimalisere din mySQL database og fjerne alle unødvendige data fra den. Erfaringsmessig kan en WordPress intallasjon etter ett års tid inneholde flere megabyte med unødvendige data som dette tillegget fjerner.

WP-DBManager

Et tillegg for å administrere mySQL databasen til din WordPress installasjon. Tillater deg å optimalisere databasen, reparere databasen, ta sikkerhetskopi av databasen, gjenopprette databasen, slette backuper, dropp/tøm tabeller og kjøre utvalgte spørringer.

Advanced Code Editor

Et nødvendig tillegg for å redigere kildekoden til ditt tema og tillegg på en enkel måte. Erstatter WordPress sin enkle kode editor, med en avangsert editor som nummerer linjene i kildekoden og merker de ulike delene av kildekodene med fargekoder. Støtter PHP, HTML, CSS og JavaScript.

WP Super Cache

WP Super Cache er en plug-ins som catcher alle sidene dine og viser nye besøkende en statisk versjon av sidene istedenfor å kjøre alle spørringer på nytt for å generere den samme siden igjen og igjen. Cache kan 10 doble hastigheten til en side og er derfor noe du alltid bør benytte hvis du har dynamiske sider med mye trafikk.

Cache funksjonene kan komme i konflikt med andre plug-ins eller gjøre at de slutter å virke som tiltenkt, da sidene blir catchet istedenfor kjørt på nytt hver gang. Test derfor skikkelig ut at nettstedet ditt virker som det skal etter installasjonen.

WP Hide Admin Bar

Tillegget fjerner «Verktøylinjen (Admin Toolbar)» – den svarte linjen som vises øverst på alle sidene etter at du er logget inn med de viktigste backend funksjonene.

Et nyttig tillegg for alle som ønsker å fjerne «administrasjonsgrensesnittet» (backend) til WordPress for alle innloggede brukere som ikke er admin. Brukes ofte i forbindelse med kundeservice sider for å fjerne muligheten for innloggede brukere til å se denne linjen.

User Switching

Et tillegg som lar deg raskt bytte mellom ulike brukerkontoer via WordPress sin brukeradministrasjon som får en nytt menyvalg etter installasjonen du kan klikke på for å logge ut og inn igjen på den valgte kontoen.

Et uunværlig verktøy for utviklere som ønsker å switche mellom «admin» og en «vanlig bruker» for å se hvordan deres brukergrensesnitt ser ut. Også nyttig i HelpDesk sammenheng, hvor man ønsker å kunne logge seg inn på en brukers konto for å se med egne øyne hvordan siden deres ser ut.

One-Click Child Theme

En utvidelse for å lage et child-tema ut fra ditt gjeldende (parent) tema med ett museklikk. Et meget praktisk verktøy. Gjør at du kan redigere kildekoden til ditt installerte tema, uten fare for at endringene dine skal bli overskrevet neste gang utgiveren av temaet oppdaterer det. Les mer om child-tema her.

WP Smush

Et tillegg som automatisk minimerer størrelsen på alle bilder du laster opp slik at de ikke gjør sidene trege. Gjør stor forskjell på tiden det tar å laste en side med mye grafikk.

Regenerate Thumbnails

Tillegget regenererer alle dine thumbnails til de nye størrelsene du angir. Nyttig når du bytter tema o.l.

UpdraftPlus Backup and Restoration

UpdraftPlus et av de mest populære tilleggene for å ta en backup av og gjenopprette nettstedet ditt. UpdraftPlus er også det høyest rangerte backup tilleget hos rankwp.com.

Tillegget skiller seg ut fra mange andre backup tillegg at du kan legge bakupen rett ut i din nettsky. Tillegget støtter sikkerhetskopi tilAmazon S3 (og kompatible nettskyer), Dropbox, Google Drive, Rackspace Cloud, DreamObjects, FTP, SFTP, SCP, WebDAV, OpenStack Swift, Bitcasa og email. Å gjenopprette backupen er også svært enkelt. Det eneste som kreves er et enkelt klikk.

All In One SEO Pack

Et tillegg som tilfører mye av den SEO funksjonaliteten WordPress mangler for at sidene skal bli funnet i Google, Bing og Yahoo. Tillegget består av følgende tillegg:

  • XML Sitemaps – ett tillegg som genererer en Sitemap i XML format som leveres automatisk til Google og Bing hvis du setter opp tillegget korrekt.
  • Social Meta – et tillegg som gjør det mulig for deg å inkludere knapper med link til din profil hos ulike sosiale medier (Facebook, Twitter osv,)
  • Robots.txt – et tillegg som lar deg generere en egendefinert robots.txt fil som forteller søkerobotene hva de skal indeksere og hva de ikke skal indeksere.
  • File Editor – et tillegg som lar deg redigere din robots.txt og .htaccess fil gjennom en fil-editor.
  • Performance – sjekker og optimaliserer din SEO-setting

Google Analytics

Et tillegg som gjør at du enkelt kan integrere besøksstatistikken til Google som en del av ditt nettsted.

Insert PHP Code Snippet

Et tillegg som gjør det mulig for deg å kjøre dine egne PHP koder i hvilken som helst side, post, sidebar eller annet sted ved å sette inn en shortcode hvor du ønsker å kjøre PHP kodene.

Duplicate Post

Tillegg for å kopiere eksisterende innlegg og poster.

Simple Custom CSS

Et tema uavhengig tillegg som gjør det enkelt for deg å redigere og legge til CSS koder til ditt tema uten å måtte gå inn i temaets filer som blir fjernet igjen neste gang temaet blir oppdatert.

WP Content Copy Protection

WP Content Copy Protection fjerner muligheten til å høyreklikke for å kopiere bilder, tekst og annet innhold på sidene dine. En genial beskyttelse mot ulovlig kopiering av data. Det er heller ikke mulig å høyreklikke for å se sidens kildekode.

Simple Page Ordering

Et tillegg for å endre rekkefølgen sider skal vises i kategorioversikter o.l ved bruk av «drag and drop» metoden.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: