OnNet AS – feirer 20 års jubileum med flere nyheter og gode tilbud


Domene- hosting- og webbyrået OnNet AS feirer i år sitt 20 års jubileum (1997-2017). Noe som gjør dem til en av de eldste domene- og hosting leverandørene i Norge.

Startet i 1997 som Web Trade Norway

Dagens OnNet AS ble etablert midt i «.com-bølgen» som herjet på slutten av 90-tallet under navnet Web Trade Norway AS. Selskapet var notert på OTS-listen og leverte e-handelsløsninger (nettbutikker) kunne leie og få driftet av Web Trade istedenfor å måtte kjøpe dyr programvare og stå for hele utviklingen og driften selv. De utviklet også den første kortbetalingløsningen i Scandinavia for NetAccept når dette selskapet ble etablert etter årtusenskifte. Selskapet hadde på dette tidspunktet over 40 heltidsansatte og var priset til over MNOK 100 på OTS listen.

I likhet med alle i bransjen fikk Web Trade Norway AS problemer når «.com-bølgen» sprakk i 2002 og alle investorene ville ut. For å rydde opp i det kaoset som da oppsto valgte styret å gå til skifteretten med selskapet for å få alle spekulanter som ikke ville være med lenger ut av selskapet og muligheten til å reforhandle alle avtaler som var inngått.

Fortsatte som OnNet fra 2003

Selskapet ble da kjøpt av et investeringsselskap som grunderen av Web Trade Norway eide sammen med en annen nøkkelinvestor. Selskapet byttet da navn til OnNet AS januar 2003. Samtidig som hele selskapet ble omstrukturert for å oppnå lønnsom drift fra dag nummer 1. Satsningen på egenutviklet e-handelsløsning, egen publiseringsløsning og flere andre satsningsområder ble da lagt ned for å strømlinjeforme driften til å kun omfatte salg og drift av domene, webhotell, e-postmarkedsføring løsninger og utvikling av nettsteder basert på programvaren til en tredjeparts leverandør. Antall ansatte ble  også redusert fra over 40 til 7 personer. Dette gav umiddelbar suksess og lønnsom drift fra andre driftsår.

Selv om OnNet har satset på å forbli et lite selskap kan selskapet vise til en AAA+ rating hos Dun&Brathsteed som en av landets mest kredittverdige selskaper fra og med 2012. Noe som betyr at selskapet rent økonomisk lever i beste velgående, selv om de ikke er blant de største leverandørene i landet.

Norges rimeligste leverandør av .no domener 10 år på rad

I alle år (frem til 2015) IKTnytt.no sjekket domene prisene til de største domene leverandøren i Norge kom OnNet alltid ut på førsteplass med sine pris på Kr. 95 pr år for et .no domene. Nå er deres pris økt til Kr. 99 pr år, men dette er fortsatt en pris ingen vi vet om kan matche.

Den lave domene prisen er med andre ord ikke noe lukketilbud. Faktisk har prisen for et .no domene kun gått opp 4 kroner, fra kr. 95 i 2003 til kr. 99 i 2017. Hvilke andre leverandører kan vise til en lavere prisstigning?

Webhotell av svært høy kvalitet

Siden IKTnytt selv ligger på en av OnNet`s Linux baserte webhotell tør vi også uttale oss om deres webhotell. Vi finner deres Linux webhotell ikke bare svært stabile, men også svært sikre. Selv om IKTnytt.no daglig blir utsatt for ulike hackerforsøk har ingen hackere så langt lykkes å bryte seg inn i vårt system. Noe vi må takke OnNet for, da vi selv ikke har noen egne sikkerhetstiltak for å beskytte vårt eget nettsted.

Prisen deres er det heller ikke noe å si på. Den starter fra kr. 99 per år, enten du velger et Linux- eller Windows webhotell.

Webbyrå med WordPress som spesialfelt

OnNet tilbyr imidlertid ikke bare domener og webhotell. De er først og fremst et webbyrå som har spesialisert seg på å utvikle nettsteder og nettbutikker i WordPress. WordPress sier de er valgt som plattform fordi dette er verdens mest benyttede publiseringsløsning. Det estimeres at 1 av 4 nettsteder i verden idag er utviklet i WordPress. Burde kanskje være en god nok grunn til å forstå hvorfor de har valgt å spesialisere seg på denne plattformen.

Trenger du nye nettsider tilbyr OnNet deg en hjemmesidepakke de kaller WordOnNet. Den gir deg et ferdig utviklet nettsted i WordPress etter dine kravspesifikasjoner fra kr. 2.990.- Antagelig landets rimeligste hjemmesidepakke.

En annen fordel ved OnNet som leverandør er at de er en av de få leverandørene som tilbyr deg en WordPress supportavtale. Har du et WordPress nettsted kan du tegne en telefonsupport avtale som gir deg anledning til å ringe dem ubegrenset på alle hverdager med spørsmål du måtte ha knyttet til ditt nettsted. Denne kostnaden sparer du etter vår mening fort inn gjennom spart tid og frustrasjon når du skal gjøre noe nytt med ditt WordPress nettsted. Supportavtalen koster kun kr. 590 per år.

SSL-sertifikat fra kr. 99/år

Jdag hvor sikkerheten blir stadig viktigere og hvor rangeringen din i Google blir påvirket av om du har et SSL-sertifikat knyttet til ditt domene eller ikke, var det gledelig å oppdage at OnNet nå begynner å tilby ferdig installerte SSL-sertifikater til alle sine kunder fra kun kr. 99 per år. Dette er ikke bare ekstremt rimelig i forhold til mange av deres konkurrenter, men alle som har prøvd å installere et SSL sertifikat på sitt nettsted og e-posttjenester vet hvor vanskelig dette kan være. Det er derfor svært behagelig å oppdage at prisen inkluderer ferdig oppsatt SSL sertifikat, uten at du trenger å gjøre noe som helst for at det skal virke.

efaktura istedenfor kortbetling

OnNet skiller seg også ut fra de fleste av deres konkurrenter at de tilbyr sine kunder efaktura istedenfor å kreve at de skal betale på forhånd med et betalingskort. Dette er en fordel fordi:

  • Du har ingen risiko ved at OnNet leverer deg tjenesten før du må betale for den. Du er dermed sikker på å få det du betaler for.
  • Du får en gyldig faktura som regnskapsføreren godkjenner som billag, i motsetning til kvitteringen du ofte får når du bruker kortbetaling.
  • Tjenesten stenges ikke automatisk hvis vi glemmer å betale fakturaen. OnNet sender ut første purring uten ekstra gebyrer eller kostnader

1 faktura per år

For å unngå å måtte betale flere ekspedisjonsgebyr tilbyr OnNet deg å samle alle dine enkeltordre på en årlig faktura istedenfor en per tjeneste. Ikke bare sparer du flere ekspedisjonsgebyr, men det blir også langt enklere for deg å holde oversikt over dine tjenester, hva de koster og når de starter og slutter.

Enkelt å komme med innsigelser og spørsmål

En annen hyggelig overraskelse vi fant når vi sammenlignet OnNet sin fakturarutiner i forhold til konkurrentenes var hvor enkelt det var å komme med fakturaspørsmål og innsigelser. Det eneste du har trengt å gjøre er å logge inn på deres KundeWeb, hvor du finner en egen seksjon for fakturaspørsmål. Her kan du be om kontoutskrift til regnskapet eller for egen intern kontroll, be om fakturakopi, komme med spørmål og innsigelser på mottatte fakturaer og be om betalingsutsettelse hvis du skulle trenge dette.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: