Påkrevede sider for ethvert nettsted


musthave

Er du en av dem som ennå mangler et nettsted og lurer på hvilke sider som er absolutt nødvendig å ha med for å være et funksjonabelt og informativt nettsted?

Etter å ha jobbet med utvikling av nettsteder i mer enn 17 år, mener jeg bestemt at følgende sider er et minimumskrav til innhold på ethvert nettsted som ikke er av personlig karakter.

Forside

Forsiden er et must og har som formål å ønske besøkende velkommen, fortelle dem hva dette nettstedet handler om og vise dem til de viktigste undersidene i nettstedet for nærmere informasjon. Forsiden skiller seg derfor normalt ut fra de underliggende sidene til nettstedet.

Om oss side

Om oss er en annen påkrevd side, og skal kort fortelle hva virksomheten holder på med, hva som er formålet med nettstedet og fortelle dem hvordan de kan komme i kontakt med eieren av nettstedet for nærmere informasjon e.l.

Mange velger også å presentere sine viktigste nøkkelmedarbeidere på denne siden for å gi besøkende raskt oversikt over hvem som står bak virksomheten og nettstedet, deres kompetanse og ansvarsområde.

Kontakt oss side

En kontakt oss side er den tredje standardsiden ingen nettsteder kommer bort fra, selv om mange velger å slå den sammen med om oss siden hvis nettstedet har svært mye innhold. Kontakt oss sidens formål er å fortelle de besøkende hvordan de kan komme i kontakt med virksomheten og nettstedet.

Normalt består kontaktskjemaet av firmanavn, adresse, postnr/sted, telefonnummer de kan ringe, åpningstider, kart og et kontaktskjema de kan fylle ut for å sende en forespørsel til virksomheten/nettstedet. Siden denne siden er den eneste måten de besøkende kan komme i kontakt med virksomheten eller nettstedet online på er siden ekstremt viktig.

Produkter og tjenester side

Alle som lever av å produsere, distribuere, selge eller markedsføre produkter og tjenester trenger en side hvor de forteller sine besøkende hvilke produkter og tjenester de selger. Hvor langt man skal gå her er avhengig av virksomhetens størrelse, sortiment og budsjett. Poenget her er at man uansett trenger en eller annen form for presentasjon av verditilbudet for å kunne tjene penger på nettsidene, direkte eller indirekte.

F.A.Q side

F.A.Q side er også noe alle bør ha med. FAQ siden skal gi svar på de vanligste spørsmålene fra kundene, slik at de kan finne all informasjonen de trenger for å ta en beslutning på sidene dine. Dessuten sparer en FAQ funksjon mange unødvendige kundehenvendelser ved at brukerne selv finner svaret på det de lurer på.

Benytter du f.eks. WordPress finnes det en rekke gratis FAQ tillegg du kan installere for å tilføre nettstedet ditt denne funksjonaliteten.

Privacy Policy side

Privacy policy siden er et juridisk dokument hvor du angir nettstedets egne betingelser for bruk av innholdet på nettsidene og andre ting du ønsker å gjøre brukerne av sidene klar over. Her bør du også angi hvordan nettstedet samler inn og bruker informasjonen de samler inn, deriblant cookie bruken som er lovpålagt å opplyse om.

Sitemap side

Sitemap er en XML side som lages for søkemotorene for å fortelle dem hvilke sider nettstedet består av, hvordan de henger sammen og hvor viktige de ulike delene er i forhold til hverandre. Mangler denne siden kan du risikere at ikke alle sidene dine blir indeksert av søkemotorene.

Sitemap lages enklest med å installere et tillegg som gjør jobben til publiseringsløsningen du bruker.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: