Slik gjør du ditt WordPress nettsted fler-språklig


Internett er ikke et lokalt fenomen. Ligger sidene dine ute på nettet er de tilgjengelig for alle som er koblet til Internett 24 timer i døgnet, uavhengig av landegrenser, kultur og språk.

Mange ønsker derfor å gjøre nettsidene sine fler-språklig for å tiltrekke seg en større brukergruppe og dermed øke nettstedets omsetning og popularitet. Spørsmålet er bare hvordan man skal få dette til?

Har du et WordPress nettsted kan du i prinsippet gjøre ditt nettsted fler-språklig på to måter:

Maskinell oversettelse

Du kan installere et oversetter tillegg, f.eks. Google Translate Service, som oversetter all tekst i sidene dine automatisk fra original språket og til det språket brukerens nettleser benytter eller som de manuelt har valgt å benytte. Dette er oversettelser som datamaskiner gjør automatisk og er derfor sjelden perfekte oversettelser på grunn av datamaskinenes problemer med å tolke og oversette språk korrekt. Dette er den rimeligste og enkleste måten å gjøre nettstedet ditt fler-språklig på og krever kun at du installerer et gratis WordPress tillegg til nettstedet ditt.

Google Language Translator

Dette er et lite tillegg til WordPress som gir deg muligheten til å automatisk oversette siden via Google Translate Service. Tillegget er gratis og vises etter installasjonen som en konstant bar nederst til høyre på skjermen din, hvor brukerne kan velge hvilket språk de ønsker siden oversatt til. Et meget bra tillegg for dette formålet.

Manuell oversettelse

Et bedre alternativ er å oversette all tekst, bildetekst, menyvalg, knapper, skjemaer o.l. manuelt ved bruk av mennesker. Ønsker du å gjøre dette må du installere et tillegg til WordPress som tillater deg å gjøre dette på en enkel måte.

Det beste og mest brukte tillegget for akkurat dette er WPML

wpml

WPML

WPML er et tillegg som gjør det enkelt å kjøre et fler-språklig nettsted med bruk av kun en enkel WordPress intallasjon. Etter at du har valgt original språket er det bare å definere hvilke språk du ønsker å oversette til, klikke lagre og begynne å oversette alle deler av nettstedet ditt manuelt til de valgte språkene. Har du ennå ikke oversett teksten, vises original språket.

Hvilket språk som skal vises for de besøkende avgjøres av språk innstillingene til deres nettleser.

Velg selv om de ulike språk-versjonene skal differensieres bed bruk av sub-domener, mapper eller separate domener:

  • Sub-domener: Norsk versjon vises f.eks som http://no.eksempel.com, mens engelsk versjon vises som http://en.eksempel.com/.
  • Mapper: Norsk versjon vises f.eks. som http://eksempel.com/no/, mens engelsk versjon vises som http://eksempel.com/en/
  • Separate domene: Et selvstendig domene for hvert enkelt språk. F.eks. http://eksempel.no/ for norsk versjon og http://eksempel.com/ for engelsk versjon.

Tillegget er ikke gratis, så du må kjøpe dette tillegget til rundt 500 kroner (litt avhengig av hvilken versjon du ønsker deg).

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: